Lajijaoston perustaminen

Tässä ohjeessa on kerrottu, kuinka lajijaosto perustetaan ja miten lajijaoston on toimittava vuosittain saadakseen TUrVoKe ry:n tarjoamat edut lajijaostoille, joita ovat mm: 

Vaatimukset uudelle lajijaostolle

TUrVoKe ry:n perusperiaatteena on, että sillä on yhtä lajia kohti yksi lajijaosto. TUrVoKe ry:n hallitus käsittelee kokouksessaan sille toimitetut uuden lajijaoston dokumentit ja tekee niiden perusteella päätöksen lajijaoston hyväksymisestä TUrVoKe ry:n alaisuuteen. Päätöstä tehtäessä arvioidaan erityisesti sitä, kuinka jaosto on suunnitellut toimintansa vuosittaisen jatkuvuuden. 

Lajijaosto voidaan hyväksyä TUrVoKe ry:n alaisuuteen sen toimitettua TUrVoKe ry:n hallituksen käsittelyyn: 

Säännöt, toimintasuunnitelma ja talousarvio kannattaa hyväksyttää TUrVoKe ry:n hallituksella ennen perustamiskokouksen pitämistä, ettei niitä tarvitse käsitellä uudestaan. 

Lajijaostoksi hyväksymisen yhteydessä TUrVoKe ry:n hallitus voi myöntää uudelle lajijaostolle starttirahan toiminnan käynnistämiseen. 

Yleiset lajijaosto-ohjeet 

Lajijaoston vuosittaiset velvoitteet, jotta se voi saada TUrVoKe ry:n tarjoamat edut: 

Mallisäännöt

Aloittavan lajijaoston Temppu-mallisäännöt löydät täältä.

Toiminta-avustus

Lajijaosto voi hakea toiminta-avustusta vuosittain keväisin. TUrVoKe ei enää myönnä toiminta-avustuksia. Toiminta avustukset myöntää 2023 eteenpäin TREY. Lisää tietoa https://trey.fi/jarjestot/jarjestopalvelut/avustukset


Toiminta-avustuksella on tarkoitus kattaa lajijaoston normaalista toiminnasta aiheutuvia kuluja. Yksittäisten tapahtumien ja matkojen kuluja voidaan korvata projektiavustuksella.

Lisätietoja saa TUrVoKe:n hallitukselta hallitus@turvoke.fi.  


Projektiavustuksissa katso ohje kohdasta Projektiavustuskset ja sponsoroinnit